måndag 30 november 2015

Recension: MAC Oval 3 Brush

För något år sedan släppte MAC tre lite annorlunda makeupborstar under namnet Masterclass Brush. Det kom en för ögonen Linear 1 som skulle användas som en eyeliner pensel. En stor Oval 6 vilket var tänkt som en foundation borste och den jag köpte för att testa multitaskern Oval 3 för t.ex. concealer och ögonskugga.
Borsten Oval 3 kommer i ett finfint fodral och det känns att detta är lite mer arbetade borstar och att det inte tillhör de vanliga MAC sortimentet. Oval 3 kostar 325 kr och har syntethår samt att själva borsten är formad med en smal spets för att komma åt och att man ska arbeta precist.
Oval 3 har formen av en tandborste vilket jag tycker är lite svår så man ska arbeta med t.ex. ögonskuggor. Det upplevs som att det är svårt att hålla i borsten och vinkeln blir så inte så bra.
Det packade borsthuvudet är bra då det tar upp mycket pigment, dock svårt att blanda in snyggt. Tror att den lämpar sig bättre till krämprodukter som concealer och krämskuggor.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker, dock är det ingen borsta jag brukar att stärka mig efter så betyget blir 2,5 av 5 - inte på topp direkt till det höga priset.

fredag 27 november 2015

Four for Black Friday!

Det är dags för Black Friday idag. Vad passar väl inte bättre än en lite inspirerande önskelista med fokus på svart. Det är stor vill-ha faktor på de fyra svarta sakerna och det är kvalité och lyx allt igenom. Dream on dreamer!
Tom Ford Jennifer Medium Textured Calf-Leather Shoulder Bag Black - $2990 ca SEK 27500
Tom Ford Beauty Nail Lacquer Blackout - $34 ca SEK 320
Christian Louboutin Masterboot leather ankle boot black - $975 ca SEK 9000
Christian Louboutin Beauty Silky Satin Lip Colour Rouge Louboutin - $90 ca SEK 820

Månades tre favorit produkter - november 2015

Tänk vad tiden far förbi snabbt och om en månad har julafton varit och enbart några dagar kvar av 2015. Månadens tre favorit produkter märkte jag blev lite hårbetonat. Jag har alltid färgar håret dock har jag under det senaste året låtit håret vara och ska försökt bli av med gammal utväxt. 
Även om jag har rakt hår gillar jag när det blir så där spikrakt med hjälp av en plattång och lite stylingprodukt. GHD Style Straight & Tame är superbra då den skyddar mot värme, gör håret platt och sedan även hållbart.

Jag brukar hålla mig bort från så kallade peel-off masker, men Formula 10.0.6 Get Your Glow On funkar faktiskt. Den är tjock och seg samt lite klibbig och torkar till en bra mask som går att dra bort.

När jag vill har hårt sådär riktigt riktigt rent använder jag Redken Hair Cleansing Cream Shampoo. Doftar citrus och tvättar hårt rent och fräscht.

onsdag 25 november 2015

Tom Ford Eye Defining Pencil Midnight 06

Efter mitt tiptop köp med Tom Ford Eye Defining Pencil Metallic Mink 03 blev det ännu en ny färg. Tom Ford Eye Defining Pencil Midnight 06 inköptes senast. Jag brukar alltid köra en varmare brun och en kallare look och då får Midnight vara den kalla. Midnight håller samma kvalité som Metallic Mink då den ger bra med färg och är lätt att sudda ut. Jag brukar att använda dessa pennor som en eyeliner och sudda ut strecket med MAC #219 och använda övrig produkt under nedre delen av fransraden.
Tom Ford Eye Defining Pencil kommer med en penna och en pennvässare i paketet.
 Tom Ford Eye Defining Pencil  Midnight 06 - blackblue semi-metallic

tisdag 24 november 2015

När gamla blir nya!

Känslan när ens vardags favoriter tar slut och man redan har nya hemma!
 old vs. new
Giorgio Armani Beauty Sun Fabric #100 har jag använt i princip varje dag under 1,5 år och det är en fantastisk bronzer. MAC Studio Fix Powder NC20 har blivit en ny vardags foundation (detta är exemplar nummer 3) då jag enbart använder puderprodukter som bas. Dessa två och toppat med MAC Fix+ och dagens bas makeup är klar!

måndag 23 november 2015

Recension: Philosophy The Microdelivery Exfoliation Facial Wash

Det var ett tag sedan jag gjorde en recension så det är väl dags nu!? Philosophy The Microdelivery Exfoliation Facial Wash (whoo vilket namn) DKK 145 / 120 ml fungerar som en lätt peeling rengöring som kan användas dagligen. Den är en blandning av en tvål och små korn som ska peela huden. Den påminner stark om Bliss Fabulous Foaming Face Wash.
Det jag först upplevde vara att Philosophy The Microdelivery Exfoliation Facial Wash river på rätt så bra på min kombinerade hy. Dock tvättar den rent bra och lämna hyn fräsch och frisk samt len. Jag tycker dock att den kanske inte ska användas varje dag utan ca tre gånger i veckan i kombination med annan rengöring de andra dagarna. Jag applicerar den torr först för att sedan tillsätta lite vatten för att arbeta in Philosophy The Microdelivery Exfoliation Facial Wash i hela ansiktet och sköljer sedan av med vatten. Betyget blir 3 av 5.

lördag 21 november 2015

STAR TAG by Jane Koenig

Jag har flertalet av Jane Koenig´s enkla och stilrena smycken och jag bär de nästa varje dag. Hennes senaste kollektion är hängen med symboler från stjärntecken. STAR TAG kommer i alla 12 stjärntecknen och i fyra olika typer av silver - rosé, oxiderat, guld och vanligt silver.
I och med att jag är född i september är jag född i stjärntecknet jungfrun och på min STAR TAG står det Virgin. På kanten står det också vilket element man är född i samt vilken planet.

fredag 20 november 2015

Vill-ha just nu! - november

Äntligen har massor av olika julset kommit ut i butikerna och julen står för dörren. I månadens tre vill-ha saker hittar vi just en blandad kompott.
BITE Beauty Luminous Cream Lipstick Cava $24 är självklart ett läppstift som jag inte verkar att få tag i då BITE inte skickar till Sverige. Dock verkar läppstiftet ljuvligt med en krämig och skön formula. Färgen Cava är nude med underton av lila - spännande.
Efter min första Tom Ford Eye Defining Pencil DKK 265 vill jag har fler och i julkollektionen 2015 Noir finns färgen Navy Black 01 vilken verkar väldigt spännande med en blandning av svart och blått.
JAg är på jakt efter en highlighter i puderform och märket BECCA verkar kunna detta. I denna lilla paletten som släpps nu till jul finns tre highlighters i olika färger och två mineralrouger. BECCA Afterglow Palette £34 kanske lyckas stilla min nyfikenhet...

onsdag 18 november 2015

MAC Dark Desires Collection - info

Lagom efter julkollektionen hos MAC släpps den lite mer mörka MAC Dark Desire Collection den 1 december. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om produktnamnen som har gått alla in på Fifty Shades of Grey temat med namn som Think Kink Unzipped och Spank Me. Dock gillar jag att de har satsat på nya produkter och lite nytt tänk.  
"Bathed in black, fuelled by the darkest desires, rich colours in their deepest versions simmer against a mysterious backdrop with M∙A∙C Dark Desires. As night falls, sinfully delicious lips, sultry stares, and noir-hued nails emerge from the evening’s depths. It never felt so good to be bad."
Lipstick (SEK 195): Black Knight, Boyfriend Stealer, Heavy Petting, Ring My Bell
The Well Eye Shadow (SEK 195): Beg for It, Midnight Tryst, Strip Me Senseless, Switch Me On, What´s You Fantasy, Think Kink

Brush (SEK 250): #246 Synthetic Fluffy Brush
Studio Nail Lacquer (SEK 130): 6-inch Stilettos, Unzipped
Studio Eye Gloss (SEK 235): Pearl Vanish, Spank Me, Erogenous Zone
Kohl Fluidline Eye Liner (SEK 175): Blitz & Glitz

Kohl Power Eye Pencil (SEK 155): Mystery, Raven, Orpheus, Feline
Mascara (SEK 225): Haute & Naughty Too Black, Haute & Naughty Black

Det finns några saker som intesserar mig tex. läppstiftet Ring My Bell, ögonskuggan Think Kink och Midnight Tryst som ska fungera både som skugga och liner med en blött pensel i. Ögonpennorna har jag sedan innan vilka är snygga och jag gillar att de har en svart bas med en acsentfärg.  


tisdag 17 november 2015

Loreal Top Coat Gold Leaf

Ett snabbt sätt att fixa till sina naglar inför den kommande julmånaden är med ett bingbing överlack. Jag köpte Loreal Top Coat Gold Leaf som innehåller en transparent bas med guldflakes i.
Jag har använt Essie Ridge Filler som underlack och två lager av Loreal Gold Leaf.

lördag 14 november 2015

Tom Ford Lip Color Indian Rose 04

Mitt fjärde Tom Ford läppstift heter Indian Rose 04 och är en perfekt vardagsfärg som passar alla. Ett täckande läppstift som man kommer långt med. Jag skulle säga att om man ska testa Tom Ford läppstiften så kör på ett säkert kort - Indian Rose 04.
Som vi vet vid detta laget är det mörkbrun och guld som gäller för Tom Ford med TF-loggan inpräntat.
Tom Ford Lip Color Indian Rose 04 - midtone pink rose
Jag gillar färgen Indian Rose som är en färg det inte kan gå fel med. Den är lite mer rosa än mina läppar och man får det lilla umph som behövs. Tom Ford´s läppstift är pigmentrika och håller under ca 4 timmar på läpparna. Formulan är relativt matt utan att vara det, men vi ser inget skimmer och färgen som kommer på läpparna är den man ser på läppstiftet.

fredag 13 november 2015

Ny doft på Rituals Shower Foam

Rituals Shower Foam är väldigt härliga att använda och när jag fyllde år kunde man gå in och få ett gratis exemplar. Jag valde då den nya doften Samurai Yuzu med doft av mandarin och yuzu vilket ger en väldigt härligt citrus upplevelse i duschen.
Gillar även den nya flaskan med svart och rött - nice.

onsdag 11 november 2015

Tom Ford Eye Color Quad Cocoa Mirage 03

Jag har redan visat makeupen med Tom Ford Cocoa Mirage i fokus nu är det dags för att se hur själva paletten ser ut. Detta är en första ögonskuggspaletten som jag testar från Tom Ford och wow vilken produkt. Paletten innehåller fyra ögonskuggor alla i bruna toner där tre är matta och en innehåller skimmer, du får 10 g. för 515 DKK. 
Eye Color Quad har samma typ av förpackning som t.ex. rougen där den är mörkbrun och detaljer i guld. Man får också med den lilla påsen att ha paletten i.
 När vi öppnar paletten finner vi de fyra ögonskuggorna och två dubbel applikatorer den ena har vit naturhår. Det finns även en stor spegel i locket.
Som ni ser valda jag den färg på ögonskuggorna som jag kommer att få användning mest av. De är bruna och har varma undertoner. Skugga 3 (nere till vänster) är skimrande och har sätt så mycket rött i sig, de övriga tre är matta.
Tom Ford Eye Color Quad Cocoa Mirage 03
Jag har swatchat av palettens fyra färger och de håller otroligt hög kvalité och är super pigmenterade och mjuka. Jag är så nöjd med Tom Ford ögonskuggorna!
Då jag har använt Cocoa Mirage har jag haft den ljusaste skuggan över locket och använt mellanbruna skuggan på halva och även under ögat. Den skimrande rödbruna har jag haft i globen och den mörkaste som en mjuk eyeliner.